2014. 04. 15.

Isten hozott a nyaralónkban!


Első mese

 


Tavaly megváltozott a Családi Birtok tulajdonviszonya, így fordult elő az a helyzet, hogy nyaralótulajdonosok lettünk. Hátam közepére nem kívántam terhesen egy ilyen szitut.... ami a képeket elnézve érthető.   A telek adottságait ideálisnak kicsit sem nevezném. Egy hosszú vékony nagyon meredek csík.  Szuper!    Van viszont két ok, ami bőven megéri a rengeteg melót: Az egyik a kilátás:  Alattam a Duna, a  vár, a visegrádi hegyek.  A másik a gyerekkori emlékek, amiket szeretnék az enyémekkel is megismertetni: A hihetetlen napfelkelték, az éjjeli fények, hangok, illatok.

 

Munka az lesz nem aggódom emiatt. A Családi Birtok három különálló telek volt, a nagyszülők az évek során terjeszkedtek. Három lány, hat unoka,most már három dédunoka..... kell a hely. A kerten látszik ez az osztottság, meg a horror vacui :) Minden milliméteren van egy kis bokor, egy kis betonvas, amire kapaszkodhat az ehetetlen szőlő, vagy a túlburjánzott egyéb növényzet.
 

Na meg van ház is. Van kettő is a Birtokon a "nagyHáz" nem a mi projektünk. A miénk egy kicsi, de van azzal is nem kevés dolog. Alapból ez a szomszéd nénié volt, akikkel egyszerre vették a telket a nagyszülők, nagyjából 40-45éve. Akkoriban csak barackfák voltak a hegyoldalon, be sem volt kerítve sokáig. Éjjelente vaddisznócsordák portyáztak a virágzó fák alatt.  ( néhány éve egy hideg télen is volt, hogy beszöktek, és kiették a nagyi több tucat tulipánhagymáját )  :)
Na a házról annyit, hogy icipici, szar beosztású, a szabdaltság itt is megjelenik, egységes stílust képezve a kerttel. Legközelebb lesznek képek  is.
 
Háztól visszafelé
nagy házból a kisház
"Nazka Járatok"
Legkedvencebb kedvenc: A fordítva beépített panel ajtó, ahol kintről lehet bekukucskálni van e bent valaki. 
 

Nem  is kérdés, hogy foly köv.